Den här veckan har vi utökat sortimentet med fem nya titlar, bland annat ett nytt utbildningsklipp om Vasaloppet och två nya spelfilmer, Imorgon hela världen och Tigrar.

Imorgon hela världen
20-åriga Luisa ska börja studera juridik och lämnar sitt borgerliga överklasshem för ett antifascistiskt kollektiv i Mannheim. Högerextremismen är på frammarsch och hon är fast besluten att göra allt hon kan för att stoppa den. Men vilka metoder är de rätta? Påverkad av attraktionen till kämpen Alfa dras Luisa till den militanta falangen. Striderna blir allt hårdare och till slut inser Luisa att hon måste hitta tillbaka till sin egen övertygelse. Målgrupp: från 14 år, Speltid: 111 minuter.

Tigrar
En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen – med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 119 minuter.

Mer om motion/More about exercise
Om hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av motion och rörelse. Om hur mycket man bör röra sig varje dag och om träningens positiva effekter. Om träningsvärk och om mjölksyra och om hur viktigt det är att äta och dricka rätt. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 11 år, Speltid: 5 minuter.

Ekonomins grunder: Myndigheter och lagar
Ekonomi är viktigt, och för att vårt samhälle ska kunna ha ett väl fungerande ekonomiskt system finns det lagar och regler som företag och privatpersoner måste följa. Men det är inte alltid lätt att veta sina rättigheter och skyldigheter. I den här filmen ska vi titta närmare på några myndigheter och lagar som reglerar näringslivet: bland annat Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket, samt diskrimineringslagen och lagen om anställningsskydd. Filmen förklarar också begrepp som handelskammare, innovation och kollektivavtal. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 17 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz!

Vasaloppet
Den första söndagen i mars kämpar tusentals skidåkare från olika länder i världens äldsta och största längdskidlopp – det nio mil långa Vasaloppet! I utbildningsklippet berättar vi om Vasaloppet och dess historia. Du får även höra berättelsen om Gustav Vasas äventyr i Dalarna på 1500-talet – vilket namngav tävlingen! Målgrupp: från 10 år, Speltid: 5 minuter.