Träningslära och Motion, spelfilmen Spaceboy, en naturupplevelse och en film för de allra yngsta barnen är veckans filmsläpp.

Träningslära
Sven ska springa ett maratonlopp. Men han behöver styra upp en träningsplan för att kunna nå sitt mål! I den här filmen får vi se hur man kan tänka när man planerar sin målinriktade träning. Vi lär oss begrepp som överträning, superkompensationsfasen och formtoppning. Hur anpassar sig kroppen vid träning? Varför bör man skapa optimala intervaller mellan belastning och vila? Hur räknar man ut vilken puls man bör ha vid träning? Allt det ska vi gå igenom! Målgrupp: från 15 år, Speltid: 15 minuter.

Det här är en film för elever från och med årskurs nio, men främst gymnasiet, när de läser idrott och hälsa.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz!

Motion/Exercise
Om hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av motion och rörelse. Om hur mycket man bör röra sig och träningens positiva effekter. Om träningsvärk och om hur viktigt det är att äta och dricka rätt. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 3 minuter.

Spaceboy
När han kommer nyinflyttad till stan måste 11-årige Jim delta i en vetenskapstävling med sin nya klasskamrat Emma. Jim, som likt sin pappa brinner för rymden, övertygar Emma om att de ska bygga en riktig luftballong och snart växer deras projekt till en långt mer svindlande expedition än de från början föreställt sig. Målgrupp: från 10 år, Speltid: 100 minuter.

Pingvinresan 2
Luc Jacquet är tillbaka med en ny hisnande vacker naturupplevelse. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig. Det har gått 12 år sedan den Oscarbelönade Pingvinresan gjorde sitt triumftåg över världen. Nu kommer uppföljaren. Regissören Luc Jacquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt. Resultatet går, precis som föregångaren, rakt in i både hjärta och hjärna! Målgrupp: från 7 år, Speltid: 82 minuter.

Ville och Vilda Kanin
Både frihet och trygghet är ord som står för något de flesta av oss hyllar. Men kan tryggheten bli förlamande? Är alla starka nog att hantera friheten? Och vad är egentligen frihet? Kaninen Ville rymmer en dag ur sin bur och möter en ny – och lite skrämmande tillvaro. Målgrupp: förskolan, Speltid: 29 minuter.