Nu finns vårens nyheter från Eduklips på SLI Play. Över 20 nya utbildningsklipp med bland annat fyra klipp för nybörjare i engelska, Stories for Beginners. Vi har även utökat sortimentet med spelfilmen And then we danced, Europa – en överblick och en film om återvinning.

Stories for Beginners
Anna och Martin träffas och gör olika saker inomhus, utomhus, i skolan och i affären. De pratar till exempel om saker man använder i skolan, diskuterar släktingar och högtider samt letar efter varor. Målgrupp: från 8 år, Speltid 5 minuter.

De fyra fristående utbildningsklippen skildrar specifika vardagssituationer, där eleverna får höra på en enkel dialog mellan Anna och Martin.

Utbildningsklippen har ett brett användningsområde och passar nybörjare i engelska. Varje klipp presenterar olika nyckelbegrepp och fraser.

Till klippen finns pedagogiska material, som bland annat hjälper eleverna att själva träna vidare på dialoger och begrepp efter visningen. Utbildningsklippen finns med valbar engelsk undertext.

Stories for Beginners – utbildningsklipp att välja bland:
At School
Three o’clock, Anna’s House
In the Afternoon, Outside
In the Supermarket

Vill du se alla nyheter från Eduklips? Ta en titt i katalogen.

Europa – en överblick
Den här filmen ger dig en överblick över Europa! Vi börjar med att titta på världsdelens geografi och klimat. Vi lär oss till exempel att Europa kan ses som en enda stor halvö som sträcker sig ut i Atlanten – och att klimatet i världsdelen påverkas en hel del av vattnet. Sedan tittar vi på Europas historia, befolkning och resurser. Till sist tar vi en rundresa i Europa, där vi får en kort sammanfattning över varje region och besöker ett land i den regionen. Målgrupp: från 10 år, Speltid: 17 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz!

And then we danced
Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 105 minuter.

Återvinning/Recycling
Om återvinning och återanvändning och deras betydelse för en hållbar utveckling. Om fördelarna med att återvinna och om konsekvenserna av att inte göra det. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 12 år, Speltid: 5 minuter.