Spelfilmen Lille Allan – den mänsklige antennen finns nu tillgänglig i sortimentet. Bland veckans filmer hittar du också Platser i världen: Mellanöstern och en film om groddjur.

Lille Allan – den mänsklige antennen
Lille Allans föräldrar ska skiljas, och Allan och hans pappa har flyttat in i ett hyreshus i en annan stad. Sommarlovet är långt och ensamt tills Allan får en kompis i sin UFO-besatte gamle granne Helge. Helge övertygar Allan att linda in sig i folie och ställa upp som antenn för att locka till sig farkoster från rymden.

En dag nödlandar Majken. På hennes planet kan man läsa varandras tankar och mellan den tystlåtne Allan och Majken uppstår en oväntad vänskap. Men en galning vill fånga Majken och stoppa upp henne. Nu hänger det på Allan att tillsammans med Helge rädda Majken så att hon kan åka tillbaka till sin planet.

Målgrupp: från 5 år, Speltid: 85 minuter.

Platser i världen: Mellanöstern
Vi ska nu besöka regionen Mellanöstern. Vi får lära oss om områdets natur, klimat, historia, befolkning och resurser. Sedan tar vi en rundresa i Mellanöstern och besöker några spännande geografiska platser, till exempel Kairo, Döda havet och regionens högsta berg!

Vi undersöker bland annat olika konflikter som drabbat området, hur klimatförändringarna påverkar Mellanöstern, samt vad som är speciellt med ruinstaden Petra. Visste du att det får plats fem stycken Sverige i den arabiska öknen? Eller att många barn i Egypten får gå i skolan i olika skift? Det och mycket mer ska vi lära oss om i den här filmen.

Målgrupp: från 10 år, Speltid: 14 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!

Groddjur/Amphibians
Det finns ungefär sextusen olika arter av groddjur. De flesta av dem lever i tropiska miljöer. Man delar in dem i undergrupperna grodor och paddor – och salamandrar. I den här filmen får du lära dig om vad de olika groddjuren har gemensamt och vad som skiljer dem åt.

Målgrupp: från 9 år, Speltid: 5 minuter.

Filmen finns i en svensk och en engelsk version.