Veckans filmsläpp är Växter. Vi får bland annat lära oss om att växter delas in i bålväxter och stamväxter. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Den här veckan vill vi också lyfta två nya utbildningsklipp om våra husdjur – hunden och kaninen.

Växter/Plants
Introduktion till växter. Hur växtcellen ser ut och vad som skiljer den från en djurcell bland annat genom att den har klorofyll och vakuoler. Växter delas in i bålväxter och stamväxter. Mossor och grönalger är bålväxter medan lummerväxter, fräkenväxter, ormbunkar och fröväxter är stamväxter. Filmen beskriver också kort hur växterna genom fotosyntesen gör syre och druvsocker och solljus, koldioxid och vatten. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 6 minuter. Filmen finns i en svensk och en engelsk version.

Våra husdjur – Hunden
Hunden kallas för människans bästa vän! Den har levt med oss människor i minst 15 000 år. Det var från början vargar som tämjdes. I dag är hunden vårt vanligaste husdjur. I klippet lär vi oss om hunden och får bekanta oss med några av de vanligaste hundraserna i Sverige. Målgrupp: från 5 år, Speltid: 5 minuter.

Våra husdjur – Kaninen
Kaninen och människan har länge levt ihop. Förr var det på grund av köttet och pälsens skull, i dag är det ett av våra vanligaste husdjur. Det är lätt att förstå varför: Kaninen är söt, hungrig, lurvig och tystlåten. I klippet lär vi oss hur man på bästa sätt tar hand om sin kanin, vad den äter och vad man kan göra med den. Målgrupp: från 5 år, Speltid: 4 minuter.