Nytt språkprogram på SLI Play. I filmen, Deutschland: Politik, Geschichte, Geografie und Natur,
ska vi lära oss om Tyskland – på tyska. Nu finns också filmerna Hit the road och Jordklotets uppbyggnad på SLI Play.

Deutschland: Politik, Geschichte, Geografie und Natur
Förbundsrepubliken Tyskland har funnits sedan 1949. Landet är en parlamentarisk demokrati och är uppdelat i 16 delstater. I den här filmen ska vi lära oss om Tyskland – på tyska!

I språkprogrammet lär vi oss om landets politik, historia, geografi och natur. Vi undersöker bland annat vad Rhenförbundet var för något, vad en förbundskansler gör och vad som är så speciellt med Oktoberfest! Vi tittar också närmare på de tre geografiska regionerna samt på den tyska arkitekturhistorien.

Det här är ett språkprogram främst för elever som läser tyska – med tyskt tal samt valbar tysk eller svensk undertextning. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 16 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!

Hit the Road
En kärleksfull men kaotisk familj är på en bilresa genom ett bergigt landskap. I baksätet sitter pappan med benet i gips, men är benet verkligen brutet? Mamman håller humöret uppe, men har inte långt till tårar. Barnet exploderar plötsligt ut i någon slags bilkaraoke. Hunden verkar inte må bra, och alla börjar gå varandra rejält på nerverna. Alltmedan den äldre sonen inte säger ett ljud och vi undrar vart de är på väg. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 93 minuter.

Jordklotets uppbyggnad/The structure of earth
Jordklotet består av olika delar: jordskorpan, manteln och kärnan. I den här filmen får du lära dig mer om dessa delar samt om magma, vulkaner och jordens magnetfält. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 3 minuter.