Den här veckan har vi utökat sortimentet med filmerna ADHD: extra allt, Mer om sömn och vila och tre spelfilmer; Los Lobos, Slalom och Romys salong.

ADHD: Extra allt
Ture är 14 år och önskar att folk skulle förstå hur det är när man gör saker utan att tänka efter eller när man inte kan koncentrera sig på vissa saker men är superfokuserad på andra. Han har valt att filma sin vardag med ADHD, dyslexi och ångest. Målgrupp: från 12 år, Speltid: 24 minuter.

Los Lobos
Reglerna är enkla: de ska inte öppna dörren för någon, de ska lära sig engelska och de ska ta hand om varandra. ”Vi är vargar och vargar gråter inte, de är modiga och de håller ihop” säger mamma Lucía till sönerna Max och Leo. De har korsat gränsen från Mexiko till USA för ett bättre liv och hamnat i en nedgången lägenhet där barnen tillbringar dagarna inlåsta med en kassettbandspelare medan Lucía arbetar dubbla skift. Bröderna drömmer om Disneyland medan den okända verkligheten utanför fönstret kommer allt närmare. LOS LOBOS hade internationell premiär på filmfestivalen i Berlin, där den vann både jurypris för bästa ungdomsfilm, var nominerad till Amnesty International Film Award och vann Peace Film Prize. Filmen utsågs också till bästa barnfilm på BUFF 2020! Målgrupp: från 12 år, Speltid: 95 minuter.

Slalom
15-åriga Lyz har blivit antagen på en internatskola med elitutbildning för lovande alpinåkare. Väl på plats i de franska alperna väcker hon snart tränaren Freds uppmärksamhet. Som tidigare mästare ser han i Lyz en potential som kan ta dem båda till det yttersta toppskiktet. Den fysiska och mentala pressen är stor och sökandet efter bekräftelse och trygghet röjer en mörk lavin i det isolerade vita landskapet. Slalom hade världspremiär i Cannes och svensk festivalpremiär i tävlan på Göteborg Film Festival. Målgrupp: från 15 år, Speltid: 92 minuter.

Romys salong
Ett hjärtvärmande och prisvinnande coming of age drama om att som ung ställas inför livets stora frågor. För 10-åriga Romy börjar en omtumlande tid när hon tvingas vara hos sin mormor medan hennes mamma jobbar extra. Romys mormor, Stine, driver en frisörsalong och är inte alls särskilt förtjust i att ha sitt barnbarn hos sig, men Stines begynnande Alzheimer kommer snart att förändra allt. I perioder av förvirring börjar Stine plötsligt prata danska och Romy inser att det snarare är hon som måste se efter sin mormor än tvärtom. Och när Stine vill återse sitt barndomshem i Danmark ställs allt på sin spets. Målgrupp: från 11 år, Speltid: 90 minuter.

Mer om sömn och vila/More about sleep and rest
Den här filmen handlar om vad som händer i kroppen när man sover och vilar. Du får också lära dig skillnaden mellan drömsömn och djupsömn samt några saker du kan tänka på för att sova bättre. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 12 år, Speltid: 4 minuter.