En av veckans nya filmer är spelfilmen Alla utlänningar har fördragna gardiner. Filmen vann pris för bästa ungdomsfilm på BUFF 2021. Vi har också släppt en ny film om kräftdjur.

Alla utlänningar har fördragna gardiner
I Osloförorten Romsås möter vi 15-åriga Mariana som försöker hantera familjerelationer, skolan, vänner och saknaden av hennes bror som åkt till krigets Afghanistan. Och inte minst försöker hon hantera den stora kärleken, Ali2, som går i klassen över henne. En tonsäker skildring av vänskap, kärlek och att gå sin egen väg och som fångar hur det är att vara ung i Norge och i världen idag. Filmen vann pris för bästa ungdomsfilm på BUFF 2021. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 86 minuter.

Kräftdjur/Crustaceans
Kräftdjur har funnits länge på jorden. Det äldsta fossilet man funnit är över 500 miljoner år gammalt. Kräftdjur tillhör gruppen leddjur och är en viktig föda för andra djur. I den här filmen får du lära dig mer om hur kräftdjuren ser ut, vad de äter och var de lever. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 5 minuter.