Nu finns den populära SVT-serien Hasses trädgård på SLI Play. I 10 program bjuder Hasse Andersson in till lek och odling i sin magiska trädgård. Bland veckans filmer hittar du också en ny spelfilm och en film om korallrev.

Hasses trädgård
Den populära SVT-serien Hasses trädgård är odlingsprogram för de minsta barnen. Barnens favorit Hasse Andersson bjuder in till lek och odling i sin magiska trädgård. Med hjälp av en magisk tidsportal förflyttar sig barnen och Hasse genom odlingssäsongen. I varje avsnitt får vi se en gröda från frö, till gallring, vattning, skörd och till sist matlagning och provsmakning. För att hjälpa grödorna på traven sjunger de tillsammans Växasången. Målgrupp: förskolan – åk 3, Speltid: 15 minuter.

Till filmerna finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!

Korallrev – känsliga ekosystem
Korallrev är ett av jordens mest fascinerande naturfenomen men de är inte alltid så lätta att hitta. De är belägna under vattenytan. Miljarder små organismer har under årtusenden skapat korallreven. De här marina ekosystemen tillhör de artrikaste i världen. Men vad är egentligen en korall? I den här filmen ska vi lära oss det. Vi går igenom begrepp som strandrev, barriärrev och atoll. Hur fortplantar sig koraller? Vad innebär processen kalcifikation? Och var finns de olika korallreven? Det ska vi också få svar på. Avslutningsvis tittar vi närmare på hur miljöförstöring och klimatförändringar påverkar korallerna, och vad vi kan göra för att bevara dessa unika ekosystem. Målgrupp: från 13 år, Speltid: 16 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz!

Mission Ulja Funk
I en tysk by bor 12-åriga Ulja, yngst i familjen och enormt intresserad av vetenskap. Hon har just upptäckt att en asteroid är på väg mot jorden och hon tror sig veta att den kommer slå ner i Belarus. Lika kunskapstörstande som Ulja är – lika religiös är dock mormor Olga, och hon har fått prompt nog av Uljas besatthet. När Ulja förbjuds ge sig hän sitt intresse söker hon hjälp utanför familjen och lyckas anlita klasskamraten Henk för att köra dem genom Polen mot nedslagsplatsen. Det blir en astronomisk färd med Uljas familj och byns pastor tätt i hälarna. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 93 minuter.

Leddjur/Arthropods
Leddjuren är den överlägset största djurgruppen på jorden. Filmen går igenom vad som kännetecknar leddjuren och presenterar också kort de fyra undergrupperna; insekter, spindeldjur, kräftdjur och mångfotingar. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 6 minuter.