Den 7 april är det Världshälsodagen. Världshälsodagen är en FN-dag och är instiftad av WHO. Nu finns en ny film om WHO på SLI Play. Bland veckans filmer hittar du också en spelfilm för de yngre barnen och en film om kroppens reningsverk.

WHO – Världshälsoorganisationen/WHO – The World Health Organisation
WHO, världshälsoorganisationen arbetar med hälsofrågor ur ett fysiskt, psykiskt och ett socialt perspektiv. Den här filmen beskriver WHO och ger exempel på olika sätt som WHO arbetar för att stärka folkhälsan. Filmen finns i en svensk och en engelsk version. Målgrupp: från 9 år, Speltid: 5 minuter.

Människokroppen: Kroppens reningsverk – njurarna och levern
En av kroppens viktigaste funktioner är att göra sig av med det som den inte behöver, kan använda eller som kan skada kroppen. Det gör den genom det som kan kallas för kroppens reningsverk. Det består främst av njurarna och levern. I den här filmen ska vi lära oss om deras viktiga funktioner. Vi går bland annat igenom begrepp som njurkapsel, nefron och dialys. Hur går det till när blodet renas? Och varför blir vi egentligen kissnödiga? Det ska vi få svar på! Målgrupp: från 12 år, Speltid: 13 minuter.

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz!

Shoooms otroliga resa
Efter den stora stormen separeras Shooom från sitt syskon men ger inte upp jakten på att återförenas och hitta ett nytt hem. Målgrupp: från 6 år, Speltid: 26 minuter.