Nya filmer på SLI Play vecka 38

Nu finns filmen, Skönlitteraturens historia del 2, på SLI Play. I den här delen får vi lära oss mer om epokerna upplysningen, romantiken, realismen och modernismen. Nu finns också del 2 och del 3 i dokumentärserien, Fiskarnas rike, tillgängliga på SLI Play. Trilogin är nu komplett.

Läs mer

Nya filmer på SLI Play vecka 37

Torka och översvämningar drabbar allt fler människor runt om i världen. Två av veckans filmsläpp handlar om vatten. En film undersöker hur människan påverkar världens vatten och en film handlar om glaciärer i klimatförändringarnas tid.

Läs mer

Nya filmer på SLI Play vecka 36

Den här veckan har vi utökat sortimentet med fyra nya filmer. I en av filmerna får vi lära oss mer om överkänslighet; symtom som kan uppstå och vad man kan göra för att lindra. På SLI Play kan du nu också se del 1 i dokumentärserien Fiskarnas rike.

Läs mer

Nya filmer på SLI Play vecka 35

I Ghana kan flickor och kvinnor bli anklagade för att vara häxor. I de allra flesta länder är det helt lagligt att slå sina barn. Dawit Isaak är en journalist som fängslades utan rättegång i Eritrea år 2001. En av veckans nya filmer är Mänskliga rättigheter som kränks i världen.

Läs mer

Nya filmer på SLI Play vecka 22

Vad skulle hända om du gav invånarna i en liten afrikansk by en grundinkomst under två år? Pengar som de kan spendera precis hur de vill. Veckans nya filmer är Villkorslösa pengar – ett galet biståndsprojekt? och Mörk materia.

Läs mer