Nu finns spelfilmen Titina tillgänglig i vårt sortiment. Den här veckan har vi också släppt Människokroppen: Våra sinnesorgan och den fjärde delen i serien Teknikens fyra funktioner.

Titina
Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, mannen som byggt skeppet, och som inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina. Resan blir en succé, men leder till en dispyt om vem av de två männen som ska få ta åt sig äran av upptäckten. Vem förtjänar egentligen äran? Är det Roald eller Umberto eller kanske rentav Titina?

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen.

Målgrupp: från 5 år, Speltid: 91 minuter.

Människokroppen: Våra sinnesorgan
För att din kropp ska kunna orientera sig behöver den skapa en bild av omvärlden. Hjärnan samordnar signaler från hundratals miljoner olika mottagare för att förstå vad den ser, hör och upplever. I den här filmen undersöker vi våra sinnesorgan.

Vi tittar närmare på några av sinnescellernas egenskaper och vilken betydelse de har för insamlandet av information som sänds vidare till centrala nervsystemet. Sedan undersöker vi örat, ögat, tungan, näsan och huden.

Vilken roll spelar örat för vår balans? Vad är blinda fläcken för något? Och på vilket sätt hänger smaksinnet och luktsinnet ihop? Det och mycket mer ska vi undersöka i den här filmen om sinnesorganen!

Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!

Målgrupp: från 12 år, Speltid: 5 minuter.

Teknikens fyra funktioner – kontrollera/The four functions of technological systems – Control
Tekniska system finns till för att utföra något, och kan beskrivas med teknikens fyra funktioner: transformera, transportera, lagra och kontrollera. I den här filmen ska vi titta närmare på funktionen att kontrollera.

Vi kommer visa dig hur olika kontrollmekanismer för materia, energi och information är viktiga för att tekniken ska fungera som den ska och hur man kan skilja mellan att styra och reglera tekniken.

Målgrupp: från 11 år, Speltid: 5 minuter.

Filmen finns i en svensk och en engelsk version.