Varje dag utsätts tjejer för kränkningar och sexuella trakasserier. I SLI Play finns filmen Sluta tafsa som har uppmärksammats mycket i media. UR:s Vara kille – Skämtet och Kroppen på G – Respekt hittar du också i SLI Play.

 

Sluta tafsa
Varje dag utsätts tjejer för kränkningar i det offentliga rummet. Attityderna till sex har förändrats och en del ungdomar vet eller förstår inte var gränserna går. Främst när det gäller unga kvinnors rätt till sin egen kropp, men också unga killars tro att det är ok att ta på tjejer utan tillåtelse.

Målgrupp: från 12 år, Längd: 20 minuter

 

Vara kille – Skämtet
Visste du att man kan bli dömd för ett skämt? Mathias har blivit anmäld för tafsning av en tjej i skolan, men för honom var det bara ett skämt.

Målgrupp: från 13 år, Längd: 4 minuter

 

Kroppen på G – Respekt
Hur känns det att bli kallad för jävla fitta? I intervjusoffan pratar 12-13 åringar om skitsnack, kränkande ord och vad ordet respekt egentligen betyder. Var går gränsen mellan smek och tafs? Vi träffar Karolina som blivit utsatt för tafs och kommentarer och Albin som tafsat. Sandra Dahlén, sexualupplysare och författare och Manne Forssberg, föreläsare och författare är med och diskuterar. Vi följer också med på en fotbollsträning och får tips hur man är en schysst kompis i fotbollslaget.

Målgrupp: från 10 år, Längd: 13 minuter

 

Pedagogisk planering i Plus: Sluta tafsa – en planering om integritet och sexuella trakasserier