Funderar du på vilket arbetsområde, som ska avsluta läsåret? I så fall vill SLI Education rekommendera USA och temaserien Den stora Amerikaresan. Efter påsk har serien Sverigepremiär på SLI Educations mediedistributionsplattform. Vi är mycket entusiastiska över detta och hoppas få dela den glädjen med er inom kort.

Vill du ha en förhandstitt? Se trailern.

 

Sverige kallas ibland för USA’s femtioförsta delstat. Det är kanske inte så konstigt för ett land, där vi vet namnet på fler Hollywoodstjärnor än Nobelpristagare. Vi brukar skratta åt amerikanernas okunskap; att förväxla Sverige med Schweiz och att det finns gott om isbjörnar på våra gator är några exempel.

Vad vet vi då om USA? I ett land, där över en miljon svenskar emigrerat till USA och där vi sedan andra världskrigets slut dagligen influeras av amerikansk kultur borde vi inte ha särskilt många kunskapsluckor. Eller?

Den stora Amerikaresan är en nyproducerad temaserie om USA. Serien består av 8 program, där landets geografi, historia och vardagsliv är några av ämnena som behandlas. Målgrupp är de senare åren i grundskolan och gymnasiet. Filmerna är producerade av Medix Produktion.