Ett stort antal nya filmer finns nu i SLI Play. Bland annat finns nu den efterfrågade filmen Att vara barn för 100 år sedan och The boy in the dress i sortimentet.

 

Att vara barn för 100 år sedan

Hur var barns vardag i Sverige för 100 år sedan? Vi lär oss om hur det var att gå i skolan för 100 år sedan, hur det kunde se ut hemma och vad man gjorde på fritiden. Tyko, Sara och Bruno guidar oss under den här filmen, samtidigt som vi möter Ulla-Britta Larsson som berättar hur livet var för henne när hon var liten.

Målgrupp: från 7 år
Längd: 16 minuter

 

 

The boy in the dress

The boy in the dress (Engelsk text)

Dennis känner sig annorlunda – han är en vanlig kille som bor i ett vanligt hus på en vanlig gata. Han spelar fotboll med sina kompisar och bor med sin pappa och bror, men han är frustrerad över den tråkiga grå värld han lever i – en värld som aldrig riktigt varit densamma sedan hans mamma lämnade dem.

Men ibland sker förändringar på de mest oväntade platser. I Rajs kiosk kallar modemagasinen på Dennis – kan det verkligen vara så att Kate Moss berättar för honom att det är okej för killar att gilla Vogue? Med hjälp av Lisa, den coolaste tjejen i skolan, utmanar Dennis ödet och skapar sig en helt ny personlighet. Men kan pojkar bära klänning? Och vad kommer rektorn, hans pappa och hans vänner i fotbollslaget tycka, om de får reda på det?

Filmen är baserad på en bok med samma namn av den engelska författaren David Walliams. På svenska heter boken “Dennis hemlighet” och kom ut 2013.

Målgrupp: från 10 år
Längd: 61 minuter