Vi har en lång historia. Den startade 1951. Då upprättades den första katalogen för AV- läromedel i Västerås. Den omfattade vid starten 28 filmtitlar, varav Myrans utveckling, Franska ostfabrikanter och fåraherdar och Järnhantering var några av dem.

I takt med att skolornas efterfrågan på AV- läromedel ökade, växte också uppdraget.  Läromedelscentralen i Västerås bytte 1993 namn till AV- Media Västmanland. 2008 var det dags igen. Då bildades Mediecenter Mälardalen AB genom en sammanslagning av de två regionala AV- centralerna AV- Media Västmanland och IT- Media i Örebro län. Efter några framgångsrika år var det återigen dags att skylta om butiken. Numera heter vi SLI Education och är sedan 2013 ett dotterbolag till SLI AB.

Med oss i bagaget har vi en historia som spänner över sju årtionden. Våra anor till trots föredrar vi att blicka framåt. När vi lanserade FLOD 2007, var den landets första helt igenom webbaserade mediedistributionsplattform. Med plattformen SLI tar vi ytterligare ett steg framåt och vi ser fram emot ytterligare sju årtionden- minst!